8 listopada obchodzony jest Dzień Zdrowego Śniadania. W związku z tym uczniowie klas 1-3 wzięli udział w ogólnopolskiej akcji „Śniadanie daje moc”. Udział w tej akcji polegał na wspólnym przygotowaniu i zjedzeniu zdrowego śniadania, ze zwróceniem szczególnej uwagi na wyjątkową wartość tego posiłku.
Pieczywo, wędliny, nabiał, różnorodne warzywa i owoce znalazły się na talerzach uczniów naszej szkoły, którzy postanowili udowodnić, że prawidłowo skomponowane śniadanie daje mnóstwo energii do nauki i zabawy.
W trakcie spotkania dzieci razem z nauczycielami przygotowywały smaczne i pełnowartościowe posiłki: kanapki, sałatki, owocowe i warzywne szaszłyki.
Nasze kulinarne poczynania wzbogaciła p. Żaneta Gołas- technolog żywienia, która podczas spotkania przypomniała dzieciom 12 zasad zdrowego żywienia.
Wspólne przygotowanie śniadania okazało się dla uczniów świetną zabawą, lekcją kulturalnego spożywania posiłku, w trakcie której pogłębili wiedzę o zdrowych nawykach żywieniowych.